Trädgårdsanläggning och gräsanläggning experter i Stockholm

Vi har de senaste fyra åren genom att arbeta enligt våra värdeord snabba, smidiga och trygga tagit ett nytt grepp om marknaden för mark och anläggningsprojekt där vi genom modern teknologi såsom mobil app för tid rapportering och bra automatiserad kommunikation lyckats attrahera många nöjda kunder som ibland kanske började med att ta enkel hjälp av oss för att vi sedan fått förmånen att hjälpa dem med följande mer avancerade projekt.

 1. Från ny planering av trädgård av trädgårdsmästare/ designer vid nyproduktion till slutförande vilket innebär allt från grävarbete, schaktning, plantering och mycket annat.

 2. Anläggning av gräsmattor på upp till 10,000 kvm.

 3. Anlägga buskar och byta ut gamla buskar.

 4. Anlägga stengångar, trappor och renovera uteplatser.

 5. Leverans och planering av alla växtligheten.

  Vår trädgårdspersonal

  Vår trädgårdspersonal är utvalda och godkända för sina special uppgifter där de hanterar allt från gräsklippning och ogräsbekämpning till utgrävning och färdigställande av både villa/radhus och stora offentliga trädgårdar. Så när det gäller trädgård är vi din naturliga leverantör, så boka oss redan idag!

  Peter
  Petter, Arbetsledare

  Vi kan hjälpa dig med följa tjänster inför gräsområdet

  1. Ta bort befintlig gammalt eller förstört gräs, gräva ut och lägga på ny gräsmattejord för att slutligen så eller rulla ut färdig gräs.
  2. Så nytt gräs eller rulla ut gräsrullar på områden från 1-10,000 kvm.
  3. Ta hand om din gräsmatta och löpande underhålla, klippa och gödsla den.

  Exempel uppdrag

  • Hjälpa en kund som byggt ett nytt hus med grov  planerad tomt där vi kan ta över och sedan göra klart allt så att de har en färdig gräsmatta att njuta av.
  • En villa kund som precis dränerat och kanske tagit bort fukt runt grunden där maskinerna och arbetet förstört gräsmattan vilket gör att de vill ha en ny gräsmatta så snart som möjligt.
  • Kund som tagit bort tex. träd eller en rabatt och nu har ett fult "hål" i gräsmattan som de nu vill ha ny gräsmatta på.

  Tips för att få en fin trädgård tillsammans med ditt nybyggda eller ombyggda hus

  Sammanfattning

  • Nyckelfärdig leverans till kunden kan inkludera fin planerad eller färdig trädgård
  • Det är bra att ta med en ”grovskiss” kring trädgården redan vid beslut om hus modell och tomt
  • Ju tidigare en trädgårdsexpert är med i processen desto mer optimerad blir den vilket ger lägre pris till dig som kund och att du kan ha din trädgård klar snabbare
  • Snabbt, smidig och tryggt från ritning till färdig trädgård
  • Egen kundsida där kund följer projektet (100 % transparens)
  • Levererar färdiga tomter till konkurrenskraftiga pris i hela Stor-Stockholm

   

  Varför bör trädgården redan finnas med i projekt stadiet av ert nya eller tillbyggda hus?

  Ett hus projekt oavsett karaktär kräver en stor kapital insats och det är många beslut som ska tas, om det är första gången du/ni gör detta så är det ju många steg innan ni slutligen får nyckeln till ert färdiga hus och det är oftast ganska många steg kvar till att ni även har en fin trädgård som ni tillsammans kan njuta av på helger och fina sommarkvällar.

  Oavsett projekt tänker oftast både entreprenörer/leverantörer och du som kund i ”silos” vilket innebär att den ena parten kanske inte riktigt vet vad den andra ska göra om x månader och hur dess arbetsuppgifter är utformade. Inget konstigt med det då alla är specialister inom sitt område och följer sina arbetsprocesser.

  Men för mig är det ingen ursäkt för att det inte går att göra det lite bättre och att varje part försöker samarbeta bättre med den som kommer sedan vilket oftast gör att tiden och därmed kostnaden minskar för hela projektet.

  Jag har under flera år följt med i hela processen från ritstadiet till ett färdigt hus  med en färdig tomt och har i detalj analyserat var i projektet det går att hjälpa varandra och skapa ett effektivt flöde som gör att varje stort moment sätts samman med nästa stora moment. 

  Alla hus som byggs ska ju förr eller senare ha en tomt och en trädgård som köparen kan njuta av året om och arbetet med trädgården kräver ju precis som byggandet av huset både experter, tid, material, projektledning och pengar ur din plånbok.

  Därmed vill jag ge lite tips och idéer för dig som ska eller håller på med ett stort hus projekt, tro mig det finns pengar att spara för dig som kund om du redan från start tar med dig en tanke om din trädgård och hur du vill utnyttja den.

  Vad är viktigt att tänka på för att få en fin trädgård till ett bra pris (3 faser) samt vad det kostar att göra det

  1. Grovplanering av tomten

  Vi har analyserat hur hus leverantörer arbetar och hur kunden i många fall resonerar samt hela den finansiella kalkylen ser ut och kommit fram till att det finns en betydande potential att på ett snabbt och smidigt sätt inkludera trädgården redan i analys fasen och därmed sänka kostnaderna och öka snabbheten i flera moment från analys till färdig trädgård för er som slutkund.

  Bland annat så ser vi att tomten först grovplaneras och sedan görs grunden och sedan tillverkas huset. I många fall får du sedan nyckeln i handen och först då börjar arbetet med att designa och etablera tomten, uteplatser mm. När marken grovplaneras finns det inget hus på den vilket gör att alla områden på tomten är lätt tillgängliga för maskiner och transport av fyllnadsmassa.

  Att huset inte är på plats innebär även att det finns rum för att på ett optimalt sätt flytta runt fyllnadsmassor med tanke på hur trädgården sedan ska vara utformad.

  Om en trädgårds expert/mark expert kan komma in redan i denna fas kan allt krävande arbete, som flytt av jord massor, etablering av diken, lägga ut högar av gräsmattejord (som ej stör bygget) genomföras redan där. Idag ser vi att den som grovplanerar tomten inte på något sätt har en plan att arbeta efter och därmed grovplanerar de bara tomten för att på enklast möjliga sätt kunna bygga ett hus, inte anlägga en trädgård runt huset.

  Grovplaneringen skulle därmed kunna få mer inslag av ”finplanering” utifrån var du vill ha dina uteplatser, garage, gräsmattor etc. 

  En 18 ton grävmaskin kan kosta runt 2,000 i etableringskostnad (framkörning mm) och sedan kan den kosta upp till 9950 SEK/dag inkl.allt vilket gör att det är ganska dyrt att i senare skede ta in den igen om tomten ska ”om grovplaneras” för att vissa saker gjordes utan tanke om vad tex.

  Gräsmatta ska vara. Det betyder att du redan här som kund kan spara mellan 11,000-35,000 SEK på att grovplaneringen nu görs med tanke på hur din färdiga trädgård ska se ut. Det roliga är att vissa tycker att jag inte har en aning om hur trädgården senare ska se ut, men tro mig det handlar inte om att i detalj veta hur den ska se ut, utan mer kommer vi vilja ha gräsmattor runt den, kommer vi vilja ha häck eller staket eller både och mot gatan.

  Alltså om ni kommer ha vissa saker, inte var eller exakt vilken sort.  Förutom att ni kan spara upp till 35,000 SEK på grävarbetet kan ni även spara kanske upp till 10-15,000 SEK på att de redan nu kan lämna av tex. Gräsmattejord med en lastbil som kan backas längst bak på tomten (jorden bildar en stor hög) där den inte stör arbetet med grund/hus men om ni när huset redan är på plats ska ta ut 35 m3 gräsmattejord på baksidan kan det krävas mindre maskiner och många timmars arbete helt i onödan.

  Även när det gäller gräva diken, ta bort träd, gräva ut rötter (sol på altaner mm) så spar ni flera tusen på att det görs redan i denna fasen då allt är så tillgängligt. Totalt sett kostar det mellan 55,000 SEK och 350,000 SEK att grovplanera en tomt och genom att tänka igenom kan ni som sagt spara upp till 55,000 SEK jämfört med om det görs när huset är klart.

  2. Finplanering av tomten

  Medan husbyggarna bygger eller renoverar ditt hus kan arbetet med att fin planera din trädgård påbörjas. Det innebär att ni tittar igenom sol lägena på tomten, var kommer vi vilja ha uteplats, var kommer vi vilja ha gräsmattan, ska vi ha staket eller häckar.

  Vill vi ha kryddodling vid köket eller hur ska det se ut. Genom att redan nu börja tänka på det kan fin arbetet påbörjas samtidigt som huset är klart på utsidan (väggar och tak) då gräsmattejord kan börja läggas ut (bra att den kommer på plats tidigt för att även se att den dräneras bra så att inga pölar bildas) och så vidare.

  Nu kan även de första beställningarna av växter  och gräs till trädgården göras vilket gör att det kan slutföras när huset snart är klart. Om dikena är utgrävda, det finns jord på plats kan finarbete ta mycket kortare tid och kostnaden för transport, omlastning mm av jord kan minska med mer än SEK 15,000 då de annars är ganska tidsödande att göra allt sådant nu.

  Ska du dessutom ta ner 2 träd nära huset krävs det sektionsfällning mm vilket gör att trädfällningskostnaden går från någon tusenlapp till över 10,000 inkl. transport mm. Så med det sagt, finplaneringen kan bli en ganska enkel del om mer gjordes under grovplaneringen och hela den kostnad som ligger under fin planering kan flyttas till grovplanering och dessutom där minskas med upp till 50 % av totalt kostnaden.

  Nu när huset snart är klart kan ni verkligen sitta ner, vandra omkring och förstå hur ni vill använda trädgården samt vad ni ”känner” att de stora sakerna ska vara. Precis när ni sedan flyttar in kan gräsmattan redan vara utrullad och häckarna mot grannarna och vägen på plats. För det är oftast det som tar tid men som egentligen är ganska enkelt att bestämma tidigt. Alt annat såsom blommor, prydnadsväxter mm kan ni spara till fas 3 som är ”slutförandet av trädgården”

  3. Slutförandet av trädgården

  I slutändan vill vi väl alla ha en enkel, snygg men ändå praktisk trädgård, för att få det behövs det lite arbete. Men det arbetet behöver inte göras direkt när du flyttat in, om bara de ”stora sakerna” är på plats som ni kund läsa om i förra avsnittet så kan ni ändå njuta av trädgården.

  Och tro mig, ni har nu investerat mycket pengar och det blev nog lite dyrare än väntat. Allt det gör ju att det kan kännas skönt att hinna komma i kapp ekonomiskt och spara ihop för att sedan slutföra trädgården. Eftersom ni följt de tips jag gett så har ni nu ändå kanske råd att göra klart hela trädgården då ni sparat pengar ”längs vägen”.

  Vad det kostar att slutföra en trädgård varierar från 20,000 till flera miljoner beroende på mängden buskar, växter mm. Så här är det enklast att sätta en budget och sedan investera löpande år efter år till ni har den trädgård ni vill ha.

  MEN GLÖM INTE; TÄNK PÅ TRÄDGÅRDEN REDAN NÄR NI TITTAR PÅ HUS (INTE I DETALJ MEN HA MED DET SÅ NI VET ATT NI TAR MED EN TRÄDGÅRDS EXPERT REDAN NÄR FÖRSTA SPADTAGET GÖRS).

  Lycka till!